Advokatska kancelarija

weight
"Na┼ía za┼ítita nije u na┼íem oru┼żju, niti u nauci, niti u sakrivanju.
Naša zaštita je u pravu i zakonima" Albert Einstein

Bankarsko pravo i finansije « Oblast rada advokatske kancelarije

Advokatski ured poseduje veliko iskustvo u oblasti bankarskog prava i finansija. Zastupamo najve─çe svjetske Banke i finansijske organizacije poput Crédit Suisse, Zürich Switzerland, „Alphapay AG“ Zürich, Switzerland, „Weco Incasso AG“ Zürich, Switzerland i dr. u cilju prikupljanja nenapla─çeni kreditnih sredstava od fizi─Źkih i pravnih lica na prostoru Bosne i Hercegovine te primjenjujemo Švicarsko obligaciono pravo (Codes des obligations) na prostoru cijele dr┼żave BiH u ovoj vrsti postupaka kao i zastarni rok od 20 godina, ukoliko je ugovor o zajmu zaklju─Źen u Švicarskoj.


Pru┼żamo pravne savjete iz oblasti bankarskog i finansijskog prava, uklju─Źuju─çi savjete koji se odnose na sindicirane kredite, finansiranje kupovine privrednih društava, korporativno i projektno finansiranje, finansiranje projekata za razvoj nepokretnosti, kao i sudske sporove protiv banka u slu─Źaju kršenja pozitivnih propisa Bosne i Hercegovine.


Klijentima poma┼żemo u odabiru odgovaraju─çih sredstava obezbje─Ĺenja u cilju zaštite njihovih interesa u finansijskim ugovorima i savetujemo o prednostima i manama razli─Źitih sredstava obezbe─Ĺenja.


Zajedno sa pripremom potrebne dokumentacije i pregovora u korist klijenta, pru┼żamo pravnu pomo─ç posebno u sljede─çim oblastima:


• Bankarske transakcije;
• Pru┼żanje pravnih usluga u vezi sa statusnim pitanjima;
• Priprema dokumenata potrebnih za postupke pred nadle┼żnim organima i institucijama;
• Me─Ĺukompanijski zajmovi i finansiranje;
• Savetovanje klijenata u vezi sa aspektima poslovnih odnosa na finansijskom tr┼żištu
• Priprema i izrada internih akata u cilju usaglašavanja sa pozitivnim propisima
• Projektno finasiranje;
• Nadgledanje celokupne procedure i obaveštavanje klijenta;
• Faktoring


Ovdje mo┼żete pogledne ogledne primjere pravosna┼żnih i izvršnih presuda od koristi za sudsku praksu Bosne i Hercegovine u bankarskom pravu i finansijama, u sporovima protiv Banaka registrovanih u BiH, tako i u korist Banka sa internacionalnim sjedištima, našeg advokatskog ureda.

 

 
*Disclaimer: Attorney-at-law Alma Prnjavorac & Attorney at law Azur Prnjavorac, provides the information in this web site for informational purposes only. The information does not constitute legal advice.

 

Google
Google ocjene na osnovu dva profila
5.0 ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Bazirano na osnovu: 959 recenzija