Advokatska kancelarija

weight
"Na┼ía za┼ítita nije u na┼íem oru┼żju, niti u nauci, niti u sakrivanju.
Naša zaštita je u pravu i zakonima" Albert Einstein

 

Imovinsko pravni odnosi « Oblast rada advokatske kancelarije


Advokatska kancelarija Prnjavorac se bavi i svim imovinsko-pravnim pitanjima tj. pru┼żanjem advokatskih usluga iz imovinsko pravne oblasti. To podrazumjeva zastupanje u sporovima o naknadi ┼ítete, analiziranje ugovora, dokumentacije i spornih pravnih pitanja, rje┼íavanje pitanja iz neosnovanog sticanja koristi, jednostrane izjave volje, kao i zastupanje u ostalim imovinsko pravnim pitanjima, iz bilo koje oblasti prava, uzimaju─çi tu i ostvarivanje prava stranaka iz pravnih sistema drugih dr┼żava te primjenu me─Ĺunarodnog prava.


Naj─Źe┼í─çe advokatske usluge koje pru┼żamo kao advokati za imovinsko pravne odnose su slijede─çe:


-Gra─Ĺansko pravo
Na┼íi eksperti u oblasti gra─Ĺanskog prava savjetuju i zastupaju klijente u sudskim, vansudskim i arbitra┼żnim postupcima pred doma─çim i me─Ĺunarodnim sudovima i arbitra┼żama, kao i drugim dr┼żavnim organima Bosne i Hercegovine. Zahvaljuju─çi bogatom radnom iskustvu i procentu uspjeha u sporovima, na┼í advokatski tim u oblasti gra─Ĺanskog prava zaslu┼żeno u┼żiva povjerenje velikog broja klijenata koji im se svakodnevno obra─çaju sa razli─Źitim pravnim pitanjima, tra┼że─çi pravne usluge u razli─Źitim oblastima gra─Ĺanskog prava, te izme─Ĺu ostalog u oblasti obligacionog prava, stvarnog prava, porodi─Źnog prava, nasljednog prava i dr.


-Obligaciono pravo
U oblasti obligacionog prava, na┼í advokatski tim sastavlja od┼ítetne zahtjeve, prigovore, vansudska poravnanja, tu┼żbe, ┼żalbe i druga pravna sredstva, omogu─çuju─çi klijentima da na brz i efikasan na─Źin ostvare svoja prava i nadoknade nastalu materijalnu i nematerijalnu ┼ítetu.


Tako─Ĺe, sastavljamo sve vrste imenovanih i neimenovanih ugovora, kao i aneksa ugovora, uz pru┼żanje pravnih savjeta, te detaljnim razgovorima sa klijentima ishodujemo najbolju opciju koja odgovara okolnostima svakog konkretnog pravnog slu─Źaja i osobenostima svakog klijenta, uklju─Źuju─çi ugovore i druge pravne poslove sa elementom inostranosti.


Ukoliko do─Ĺe do nesuglasica izme─Ĺu ugovornih strana ili neispunjenja ugovornih obaveza, na┼í advokatski tim pru┼ża usluge izmjene ugovora, kao i usluge poni┼ítaja ugovora koji ne ispunjavaju zakonske uslove. Osim navedenog, na┼í advokatski tim pru┼ża i advokatske usluge u ostalim sporovima povodom povrede odredaba Zakona o obligacionim odnosima, a koje zbog svoje obimnosti ne mogu sve biti navedene.

 

-Rješavanje sporova
Na┼í advokatski tim svojim klijentima predano pru┼ża inovativnu podr┼íku koja je orijentirana na rezultat u sudskim parnicama ili arbitra┼żama. Na┼íi advokati za rje┼íavanje sporova imaju ulogu u savjetovanju osobito oko upravljanja rizicima, u cilju osiguranja optimalnog polo┼żaja klijenta u slu─Źaju spora. Na┼íi anga┼żmani u pravili uklju─Źuju pojedina─Źne mandate povezane sa kompleksnim pravnim pitanjima koja zahtjevaju inovativna pravna rje┼íenja i koordinaciju kreativnog pristupa, ┼íto nam omogu─çuje da objedinimo svoja pravna iskustva iz razli─Źitih oblasti prava i to civilnog, koorporativnog, trgova─Źkog i financijskog prava. Na┼í advokatski tim za rje┼íavanje sporova asistira klijentima u svim fazama rje┼íavanja sporova ÔÇô od po─Źetne procjene ishoda u sudskom sporu, preko razvijanja strategije od po─Źetka spora koji ide kroz parnicu i kona─Źno se rije┼íi u sudskom izvr┼ínom postupku.


-Stvarno pravo
U oblasti stvarnog prava, pru┼żamo savjete i usluge zastupanja klijenata u postupcima radi za┼ítite prava svojine, prava slu┼żbenosti, prava zaloge, prava dr┼żavine, kao i u svim ostalim postupcima u oblasti stvarnog prava.

 

- Nekretnine u Bosni i Hercegovini
Advokat za nekretnine u Bosni i Hercegovini vr┼íi provjere, savjetuje i zastupa klijente povodom svih vidova prometa i zakupa nepokretnosti, bilo da se radi o sastavljanju ugovora o kupoprodaji nekretnina, ugovora o poklonu nekretnina, ugovora o zakupu, ugovora o do┼żivotnom izdr┼żavanju ili o pitanjima koja se ti─Źu zasnivanja hipoteke na nekretnini, eksproprijacije zemlji┼íta, zastupanje pred notarom, i drugih imovinsko pravnih odnosa u Bosni i Hercegovini.

Nerje┼íena fakti─Źka stanja u vezi sa nepokretnostima i slo┼żeni pravni problemi iziskuju posve─çenost i znanje pri rije┼íavanju istih, a advokatska kancelarija Prnjavorac posjeduje iskustvo u ovakvim pravnim situacijama.

- Zastupanje stranaca na sticanju nekretnina u Bosni i Hercegovini
Vršimo zastupanje stranaca na sticanju nekretnina u Bosni i Hercegovini, kao i svim pravnim poslovima vezanim za nekretnine u BiH.

-Dubinske pravne analize
Spram dokumentacije koju dobijemo od naših klijenata vršimo i dubinske pravne analize predmeta, procjenjujemo pravni rizik, tok sudskog ili vansudskog postupka kao i ishod eventualnog sudskog spora.- Zastupanja u svim postupcima naplate potra┼żivanja, odnosno pla─çanja vezanih za imovinske odnose

- Zastupanja u svim parni─Źnim i vanparni─Źnim postupcima

- Zastupanja u postupcima podjele bra─Źne ste─Źevine / imovine ste─Źene u toku trajanja braka

- Sa─Źinjavanje svih vrsta ugovora

- Izvršenje ugovornih obaveza

- Postupci za naknadu štete

- Zastupanja u izvršnim postupcima

- Zastupanje u postupcima utvr─Ĺivanja ni┼ítavosti ugovora, poni┼ítavanja ugovora

- Sudske i vansudske nagodbe

- Medijacija

 

advokat sarajevo imovinsko pravni odnosi - advokat tuzla za imovinsko pravne odnose - advokat u bosni za imovinsko pravne odnose 

Google
Google ocjene na osnovu dva profila
5.0 ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Bazirano na osnovu: 959 recenzija